Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frivilliga samhällsarbetare i Z-län

Annons
Frivilliga samhällsarbetare i Z-län höll medlemsmöte den 7 oktober.
Inbjudan hade gått ut till alla medlemmar per brev och cirka 15 kom. Speciellt inbjuden var chefen för det blivande fängelset, Bengt-Olov Carlsson, som höll en mycket intressant information om det nya fängelset, hur stort det blir, hur det kommer att fungera. Att det blir en stor arbetsplats, det råder det inga tvivel om. Och att säkerheten sätts väldigt högt. Många människor behövs för arbetet där.
Dessutom, behövs ju denna förening som frivillig organisation.
Föreningen har två områden som berör kriminalvården, övervakare och häktes- och anstaltsbesökare. Dessa kommer att få utbildning och FFS Z-län är berett att besöka häktade och internerade, när de så önskar. Mycket viktigt uppdrag, eftersom det i vissa fall, är det enda icke myndighetsbesöket de får!
Carin ska hålla en cirkel för gode män/förvaltare, den startar den 13 oktober.
Owe håller öppet hus för kontaktpersoner i lokalen, Slåttervägen 11 (bakom Kvantum i Odensala) den 14 oktober samt den 4 november. Dit är alla välkomna, både de som har uppdrag och de som vill veta vad det innebär att vara kontaktperson.
Nästa medlemsmöte bestämdes till den 25 november. Då inbjuds Anna-Maria Sundström från Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtlands län.
Hon informerar bland annat om hur man kan söka bidrag och hjälpa sina klienter på olika sätt.
Medlemsantalet är bra, cirka 140 i FFS Z-län. Ändå är det bara tio procent av dem som har uppdrag som är med. Dessa 90 procent är alltså oförsäkrade, när de är ute på sina uppdrag!
Mötet avslutades med att föreningen bjöd på kaffe och smörgås.

Mer läsning

Annons