Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frivilliga samhällsarbetare

Annons

Frivilliga samhällsarbetare i Z-län, har hållit årsmöte i lokale n i Östersund. Glädjande nog kunde ordförande Owe Eriksson hälsa många deltagare välkomna. Föreningen har vuxit en del, det är för närvarande 165 medlemmar. Carin Burman har hållit cirklar för gode män, hon och Niclas Westholm har haft öppet hus för gode män, flera kvällar. Dessa har varit välbesökta och givande. Annelie har varit ute i området, med vuxenvandringar. Detta har givit mycket bra resultat. Det har blivit mycket lugnare i området. Lokalen på Slåttervägen har använts flitigt av medlemmar från alla kommunerna. Något som upplevs som mycket positivt, då man många gånger har sin huvudman inne i Östersund, med svårigheter att kunna träffas på neutral mark. Aven medlingar och andra träffar ryms där.

Flera kommuner har fått upp ögonen för detta, och har börjat lämna bidrag till verksamheten.

Som ny i styrelsen valdes Marianne Hedman in. Owe flaggar för att han sitter sista året som ordförande. Valberedning är också vakant.

Kjell Lindholm, Bo Sundgren och Kjell-Olof Källman avtackades för sina år i styrelsen. Detta gör att föreningen nu söker revisorer också.

Efter att mötet klubbats igenom var några gäster inbjudna, att informera. Först ut var Gudrun Olsson, boendesociala enheten, och Veronica Haase. Båda informerade om kommunens bostadssituation. Veronica berättade om det nya boendet, Björkebo.

Lena Engström-Eriksson från avdelningen vuxenstöd berättade om vikten att ha kontaktperson. Hur de tillsätts och rekryteras. Allt detta var mycket intressant.

Efter kaffe och smörgåsar, bjöd Kent Holmqvist på en stunds underhållning i form av visor och country.

Slutligen tackade Owe alla gode män, övervakare stöd- och kontaktpersoner för ett fantastiskt finta arbete i det tysta!

Mer läsning

Annons