Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningen Ås föreningshus

Annons
Ett högljutt och mycket glatt sorl spreds i föreningshusets café i Ås den 22 oktober, fullsatt till allra sista stol. Föreningshusets idérike och energiske ordförande Örjan Lundqvist hälsade välkommen till den andra av höstens tre "kulturluncher". Den första ägde rum 24 september, då han höll föredrag om "Skalden som dräptes på Källaren Fimmelstången", det vill säga 1600-talsskalden Lasse Lucidor. Den här gången var temat "Jorden runt till Nya Zeeland". Örjan, sekunderad av makan Barbro, berättade om en intressant resa över jordklotet - Tokyo-Fidjiöarna-Nya Zeeland - och kompletterade det hela med ett stort antal färgbilder. Dessförinnan hade husmor Barbro och hennes medhjäpare bjudit på en mycket god lunch, avslutad med kaffe och äppelkaka.
 Det händer mycket i den gamla IOGT-lokalen, som en gång hyste en av länets största loger och där man kan betrakta väggmålningar av Sven Linnborg, i höst presenterad i en nyutkommen bok. Författaren Erik J. Bergström kommer i november att berätta om denne målare i föreningshuset. Det har också för andra året i rad inbjudits till fin "Höstmiddag för Åsbor med vänner" som fått många nöjda gäster. Syftet är att klara föreningens ekonomi - det stora huset innebär betydande kostnader.
 Höstens sista "kulturlunch" äger rum den 19 november, då Örjan Lundqvist kåserar om Per-Olov Enqvist, högaktuell just nu genom sina memoarer och lansering som kandidat till Augustpriset. Rubriken innehåller också epitetet "svensk litteraturs bästa idrottsroman" - författaren var som bekant på sin tid en av landets bästa höjdhoppare.

Mer läsning

Annons