Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FNEU Jämtlands län

/

Annons
FNEU Jämtlands län har haft ett välbesökt möte, och inbjuden gäst var EU-parlamentets Eva-Britt Svensson som var redo för en debatt med representanter för ja-sidan.
Länets fem riksdagsledamöter var inbjudna. Samtliga tackade nej! Ett tiotal ja-sägare från länet var också tillfrågade dock med samma svar. Till och med Ja-partiernas ungdomsförbund tackade nej till en debatt med Eva-Britt.
Eva-Britt med Lissabonfördraget i sin hand informerade om verksamheten i EU-parlamentet och där framkom en del häpnadsväckande sanningar som upprörde mötesdeltagarna.
På tal om Lissabonfördraget gick Irlands premiärminister i spetsen för Ja-sägarna, men han tillstod senare att han inte ens läst Lissabonfördraget.
Federalisterna, det vill säga de som vill bygga upp en stat, är starka. Det innebär att det kommer att bli: En stat. Ett försvar. En lag. Ett val. I dag är det ingen EU-skatt men det kommer troligen att krävas att EU tar skatt av alla medborgare i framtiden.
Den inre marknaden är "motorn" för den fria rörligheten. Viktiga frågor såsom miljö, folkhälsa, invandringspolitik, datalagring, medborgerliga rättigheter och så vidare kommer att bli tvungen att rätta sig efter den inre marknaden. Familjerätten kommer att bli överstatlig.
De gemensamma (internt i den inre marknaden) lösningarna skapar murar mot omvärlden det vill säga till länder utanför EU:s gränser. Där agerar specialpolisstyrkan  "Frontex" som bland annat skickar tillbaka flyktingar som i små roddbåtar kommer från Afrikas gränser. Båtarna kapsejsar många gånger på returen tillbaka. Det finns även exempel på att ensamstående barn interneras upp till 18 månader. Fingeravtryck tas på romska spädbarn för att i framtiden kunna spåras. Sådan politik måste även Sverige leva upp till, eftersom vi ska agera i europeisk anda!
Då Sverige gick med i EU var löftena att vi skulle kunna påverka viktiga frågor! Sanningen har visat sig vara den motsatta! Till exempel har några länder förhandlat fram undantag för införandet av euro. Sverige har inte ens begärt en förhandling! Vi skulle inte gå med i internationellt försvar! Med Lissabonfördraget ska medlemsstater förbinda sig att förbättra sin militära kapacitet.
Lissabonfördraget innebär att det kommer att bli en gemensam energipolitik. EU kommer att tillgodogöra sig brutet uran och i framtiden kan EU påverka att brytning utförs i Sverige.
Sammanfattningsvis kan Lissabonfördraget liknas med en "check in blanco" som skrivs under av Sverige och EU senare sätter summan. Nya lagar till exempel kommer inte att behöva godkännas av medlemsländerna.
Annons