Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunne Rödakorskrets

Annons

Sunne Rödakorskrets har för en tid sedan genomfört sitt årsmöte i Hara föreningshus. Ett 30-tal medlemmar deltog. Innan årsmötet började ledde Monica Jonsson från Regionkontoret en dialog om Mänskliga rättigheter. En dialog som verkligen engagerade deltagarna. En spännande fråga var om ”du som gammal upplever dig diskriminerad i dagens samhälle”.

Årsmötesprotokollet berättar att hela styrelsen omvaldes, innebärande att Claes Andersson blir ordförande ytterligare ett år, Barbro Molander sekreterare, Majlis Nyman Falkelind kassör och som styrelseledamöter Kjell Persson, Ulla Norin, Margareta Persson och Karin Gidlöf.

I övriga val utsågs Iris Eriksson (sammankallande) och Sven Gustafsson som valberedare, Lasse Pettersson och Claes Malmqvist som revisorer med Maj Gustafsson som ersättare.

Av större intresse är nog den planerade verksamheten under det kommande året. I insamlingen Krigets offer – rädda kvinnorna arrangerar kretsen den 27 maj klockan 19 musikcafé i Sunne sockenstuga där Sunne-Norderökören underhåller med vårsånger och eleverna vid Birka, Linn Wik, Lisa Ridzén och Julia Sniwe berättar och visar bilder från deras tjänstgöring i Afrika.

Preliminärt så finns planer på att arrangera Lillsundsfest med skördelotterier den 6 september, och vid första advent blir det traditionsenligt kyrkkaffe i Sockenstugan. Något evenemang tänker föreningen också ha på Sunnebacken i anslutning till jul- eller nyårshelgen.

Om man vill uppmärksamma någon vid särskilda tillfällen så kan man köpa Röda korsets hyllnings- respektive kondoleansadresser. Elvy Persson i Hara, Ulla Norin i Orrviken, Monica Frisk på Norderön och Susanne Andréasson i Digernäs svarar för försäljningen.

Mer läsning

Annons