Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårskalltrampen i blåsväder

/
  • Här ses fjället Hårskallen som är centrum för vandringen Hårskalltrampen. Foto: Rolf G. Swedbergh.

Det blev återigen en resa till Norge i senare delen av augusti för deltagande i Hårskalltrampen, sydost om Levanger i Frolfjällen.

Annons

Årets vandring var den 51:a i ordningen, bara det en prestation av arrangören Frol idrottslag. Sträckorna som kunde väljas var 8, 10 och 20 km. I år hade startplatsen flyttats från Skallstuggu till ett nybyggt idrottscenter i området.

Denna gång omgavs vandringen av både värme och sol. Däremot blåste det storm på fjället Hårskallen där de längre sträckorna huserar. Utifrån detta valde de flesta att gå den korta sträckan som gick i kanten av fjället där man till och från kunde få lä genom omgivande skog.

För de som ändå trotsade stormbyarna och valde att gå på fjället via Hårskallens högsta topp om 735 meter över havet kunde blicka ner på flera norska byar och dessutom mäktiga fjälltoppar runt om, bland annat Skäckerfjällen på den svenska sidan, ännu med inslag av snölegor.

För undertecknads del var detta den 15:e upplagan av Hårskalltrampen och deltog dessutom som representant för Vandrarklubben Östersund. Till detta natursköna område av Norge återkommer man gärna.

Rolf G. Swedbergh

Mer läsning

Annons