Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF seniorerna Östersund  

/
  • Slöjdaren och konsthantverkaren Tage Lundqvist gästade SPF:s seniorer i Östersund.

Annons

Slöjdaren och konsthantverkaren Tage Lundqvist var gäst på månadsmötet som hölls den 15 april. Hans föredrag filmades för en kommande dokumentärfilm om hans verksamhet.

Ordförande Iréne Westberg hälsade alla välkomna. Nio nya medlemmar namngavs och välkomnades.

Margareta Mooe Helleren, folkhälsoansvarig för SPF seniorerna Östersund, informerade om vikten att röra på sig, att ta hand om sin kropp. Mariann Olsson välkomnades, hon är folkhälsoansvarig för SPF seniorerna Jämtlandsdistriktet, sjuksköterska och medicinsk yogalärare och visade enkla rörelser på scenen, som kan utföras liggande i sängen eller på golvet.

Margareta berättade om KPR, kommunala pensionärsrådet och om de öppna beredningsmöten som hålls fyra gånger per år i anslutning till KPR:s möten. Annonser om detta läggs ut i ÖP och LT. Seniorer är välkomna till det öppna beredningsmötet oavsett om man tillhör en pensionärsorganisation eller ej.

Birgitta Olsson, programkommittén, informerade om att på nästa månadsmöte som hålls den 6 maj underhåller Olle Hemmingssons kvartett. Den 10 juni blir det stadsvandring med Jim Hedlund, landsarkivet. Annons kommer om dessa aktiviteter.

Göran Mattson, programkommittén, berättade om bridgelokalen och att där blir det försök med träffpunkt med kafé och spelaktiviteter.

Kjell Byström informerade om en bussresa till Kasta loss med anslutning till Viking cinderella och en resa till Mariehamn den 21–22 september, annons kommer.

Tage Lundqvist hälsades välkommen och han började med att berätta om sin uppväxt i Ångermanland. 15 år gammal for han till Stockholm men hemlängtan förde honom hem efter ett år. Tage lärde sig tidigt att hantera knivar och av sin farmor lärde han sig bland annat att göra vidjor.

Tage berättade om människor han mött, roliga historier från verkliga livet. Han utbildade sig till slöjdlärare och har lärt många barn och ungdomar att hantera och tillverka knivar. På ett magdeburgerspel, ett durspel från 1874, spelade Tage en gammal polska. Ett dignande bord av fantastiska alster hade dukats upp och Tage visade och berättade om sitt slöjdande och sina konstverk.

Ordförande Iréne Westberg tackade Tage med en bukett tulpaner.

Mötet avslutades med kaffe och Per Söderbergs trafikfrågor.

Britt Skarberg

 

Mer läsning

Annons