Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorer Litsbygden

SPF Seniorer Litsbygden hade friluftsdag den 23 maj och färden gick till Lungrebodarna, som ligger nära Lillsjöhögen. De som ville kunde promenera 3 km på väg till bodarna eller gå 1,5 km efter pilgrimsleden. Möjligheten fanns att åka med bil ända fram.

Annons

Vivianne Eriksson, Elisabeth Pålsson och Erna Ashenbrenner hade ordnat en tipsrunda vid bodarna med kluriga frågor. Vi fick en god lunch och efteråt kaffe med kaka, som vi åt ute i det fria. Det var Lillsjöhögens tre damer, Inger Holmberg, Marianne Lundström och Ulla Hellman, som delade ut maten. Axel Broman underhöll oss med sitt munspel och det var ett uppskattat inslag.

Medan vi satt ute och njöt av solen berättade Christer Vall med inlevelse om Lungrebodarna. Långt tillbaka i tiden så var det tre farbröder från Lungre i Kyrkås församling, som hade byggt bodarna, därav namnet Lungrebodarna. Lillsjöhögenborna har lagt ner mycket arbete på att rusta upp nuvarande stuga både utvändigt och invändigt. Dessutom har de röjt runt omkring med hjälp av skogselever, så nu är det öppet och fint. Intill stugan finns en pilgrimskälla enligt Christer Vall. Kanske Olav den Helige har druckit ur denna källa – vem vet?

Erna Aschenbrenner informerade om kommande resa till hösten, som går mot Funäsdalen, vidare till Röros, där övernattning, till Trondheim nästa dag och sedan hemåt. Annons kommer senare.

Innan det var slut för dagen blev det prisutdelning efter dagens tävlingar och Lars Östman tackade sedan alla och ett särskilt tack till de som bidragit till att det blev en så trevlig dag.

Gunnel Björk

Mer läsning

Annons