Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SKPF Pensionärerna avd 30 Jämtland

SKPF Pensionärernas hade trivselträff tisdag den 11 april. Ordförande Britt Wikman hälsade drygt 60 medlemmar välkomna, nya som gamla.

Annons

Britt talade om att vi skulle få besök av Tage Lundqvist och se vilket fantastiskt bord han dukade upp, alster av alla de slag, det mesta har han tillverkat själv.

Tage Lundqvist med en del av sina fina alster.

Vår kassör Bo Sandholm sa att ekonomin är bra, mer information kommer då allt övertagande är klart mellan avgående och nya kassören. Det tar lite tid att fixa allt med banken.

Britt informerade om KPR, Kommunala pensionärsrådet, som har möte fyra gånger per år. Sen visade Britt en artikel i LT där det stod om en kvinna som fått betala för mycket i hemtjänstavgift, men med bra hjälp av sin gode man så fick hon tillbaka över 8000 kronor, ändå drabbades hon av fel avgift även 2017. Det kom även till vår kännedom under mötet att det fanns fler, liknande fall. Vi uppmanar alla att noga kontrollera sina avgifter.

På KPR är det nu information om bostadsbyggande, anpassade bland annat till oss äldre samt om kontanter och p-automater. Viktiga frågor för oss.

Tage Lundqvist hälsades välkommen. Han sa: Jag heter Tage, är från Brunflo och brukar kallas TräTage, jag har varit slöjdlärare.

Vilken fascinerande berättare och därtill en otrolig slöjdare, rena konstnären, och så är han också spelman. Han fångade lyssnarnas intresse, helt fantastiskt. Tage spelade durspel, bland annat en poplåt, Det var på Capri, lite senare spelade han Rosa på bal på ett durspel som han själv tillverkat.

Därefter var det dags för fikapaus med kaffe, te och en god smörgås.

Efter fikapausen fortsatte Tage med att spela en polska på ett plaströr, ofattbart att det går att spela så fint på ett plaströr, en modern variant av en säljpipa. Vi fick också lyssna till en polska på ett munspel. Tage är en tusenkonstnär. På bordet han dukat upp fanns det mycket handgjorda saker, bland annat smycken, en vacker brudkrona, Grånissar, hönor, tupp, skata ripor med mera som vi fick titta på, en del var även till försäljning.

Tage visade en Ölgås som hans far gjort 1862, den var så fin. Skulle skriva mer så klart, men mina ord blir så små då jag ser och hör allt detta som Tage gjort.

Britt tackade för en fantastisk underhållning och tackade alla för i kväll och hälsade välkomna till vårens sista möte den 9 maj. Lotteriflickornas tur. Slut på en trevlig medlemsträff.

Britt Wikman

Mer läsning

Annons