Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Ytterhogdal

Annons

Söndag den 21 februari hölls årsmöte på Trollbacken. Förutom våra egna medlemmar hälsade ordförande Gerd Jonsson de inbjudna: Axel Thunell som ordförande för mötet, socialnämndens ordförande Anna-Lena Andersson samt Eva Regnander, dagens musiker, välkomna.

Ett ljus tändes och en tyst minut hölls, där våra tankar fanns hos de vänner som lämnat oss under året. Eva bidrog med stämningsfull musik.

Så var det dags för Axel att ta plats och fatta klubban. Anna-Lena tog sig an uppgiften som sekreterare. Två justerare utsågs. Verksamhetsberättelsen gicks igenom och godkändes. Mötet fastställde balans- och resultaträkning för 2015. Revisionsberättelsen föredrogs och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Val av styrelse och övriga förtroendevalda gjordes, där det var omval över hela linjen, plus kommunikationsansvarig Gunnel Jansson.

Vid övriga frågor framkom att fyra studiecirklar slutförts under 2015. Axel avslutade så mötet och Eva tog över med glada visor och sånger som lockade till allsång.

Nu blev det Anna-Lenas tur att informera oss om dagsläget för äldrevård, boende och sjukvården i övrigt. Att dagens samhälle förändrats radikalt är vi väl medvetna om. Vår egen kommuns brist på läkare och en allt sämre hjälp vid sjukdom är skrämmande. Anna-Lena fick många frågor och lovade att framföra våra åsikter till de ansvariga. Tack för det!

Vid dragningen av inkomna motionskort blev resultatet: 1 Gerd Jonsson, 2 Leif Ståhlberg, 3 Unnie Aurusell.

Sedan blev det dags för mat. Det gladde oss att kunna avlasta vårt matlag genom att beställa hit maten på plats. Ett stort tack till Maine Grip från oss hogdalingar. Ännu en glad överraskning när Barbro bjöd på kaffe, tårta och hallon. Ingen dålig avslutning på en trevlig och givande dag.

Ordförande Gerd avslutade mötet med att tacka, inte minst Axel T för hans medverkan och hjälp genom ABF under åren, övriga medhjälpare och alla medlemmar som, hoppas vi, kämpar på inför 2016.

Gunnel Jansson

Mer läsning

Annons