Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Sörbygden

Annons

Vi hade bjudit in till PRO-träff på Hotell Östjemten i Kälarne tisdagen den 21 april. Säkerhet i vardagen var temat för dagen. Monica Ljungberg och Sigbritt Eriksson, som hade ansvaret för denna aktivitet, använde sig av en broschyr med samma namn utgiven av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Tillsammans med de 32 deltagarna gick vi igenom broschyren, som tog upp både orsaker till saker som äldre kan råka ut för och gav tips och råd hur man själv kan förebygga och eventuellt åtgärda om olyckan ändå är framme. 

Det visades även två kortfilmer där olika hjälpmedel presenterades. Alla var väldigt engagerade och det blev bra diskussioner. Synd bara att inte flera av våra 200 medlemmar kunde komma och vara med. PRO-kören För nöjes skull fanns på plats och sjöng, ackompanjerade på cittra av Solveig och Gull-Britt Söderberg samt på gitarr av Berit Backlund.

Ulla Tynelius och Inger Olsson hade gjort fina och goda mackor till kaffet. Vi hade lotteridragning av skänkta vinster och därefter skildes vi åt. 

Sigbritt Eriksson

Mer läsning

Annons