Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Krokom

Höstens aktiviteter och möten har startat och vi började med musikcafé i Aspås den 15 september.

Annons

Ett 70-tal medlemmar hälsades välkomna av ordförande Örjan Persson som också presenterade namnen på två nya medlemmar. Därefter fick vi information från Strokeförbundet i Östersund genom dess ordförande Sven Krister Johansson. Enbart i Jämtland drabbas 400 personer varje år av stroke i någon form. Strokeförbundet har i dag lokalavdelningar i Östersund och Hammarstrand, men planer finns på ytterligare avdelningar i Krokom och Åre.

Hasse Thor med Ruben var dagens musikgäster. De bjöd oss på välkända och populära låtar både före och efter fikapausen. Till kaffet serverades gott hembakt tunnbröd och äppelkaka – det senare hör ju verkligen årstiden till.

Därefter var det en kort information från senaste KPR-mötet som var förlagt till Hällebo i Offerdal. Barbro Johansson berättade om en planerad läsecirkel till Dalarna. Örjan puffade för alla våra aktiviteter som nu dragit i gång samt om en inbjudan från SPF att besöka Seniorshopens klädvisning i Rödön den 20 september samt Hästskoteaterns föreställning "Melodier vi minns" i Ås den 18 oktober.

Mötet avslutades med dragning på fyra sålda lotterier.

Den 14 oktober var det dags för den traditionella höstfesten på Hägragården. Festkommittén hade dukat så festligt och ett 90-tal gäster tog plats och trivdes. Middagen bestod av en god kycklingrätt och sedan följde några timmars dans till den populära orkestern Finezze.

Den efterlängtade hemliga resan blev i år en senhöstresa, men intresset var inte mindre för det, då det var näst intill överfull buss – cirka 53 personer – som Lars-Göran från LG-Buss rattade denna dag. Vår reseledare, Kjell Höök, fick komplettera med egen bil sedan han prickat av oss och sett till att alla fått en plats.

Vi åkte västerut och kom till Wången. Där fick vi förmiddagsfika och därefter fick vi lyssna till Tord Larsson, anställd på Wången sedan 20 år och dessutom en duktig berättare. Wången är från grunden en gård från tidigt 1400-tal och blev så småningom överstelöjtnantsboställe för Jämtlands hästjägare. Under början av 1900-talet startade här en hingstuppfödningsanstalt i syfte att avla fram bra hästar såväl för jord- och skogsbruk som för militären. Till A 4 levererades hästar ända fram till 1952. År 1996 startades Travskolan Wången som i dag är en modern gymnasieskola med utbildning i bland annat travsport och hovslagning. Wången har i dag 50 anställda och 150 elever, vilka kommer från hela Norden. En anläggning vi kan vara stolta över att ha i vår kommun.

Nästa stopp skulle bli i Åre och då började vi med besök på Åre chokladfabrik. Efter en hel del provsmakningar hittade de flesta sitt favoritgodis och den egensignerade glöggen låg ju rätt i tiden, så den var populär.

Sedan bar det av upp till Copperhill. Färden upp dit kändes som ett litet äventyr – brant uppför, hårnålskurvor och så alla dessa vräkiga fritidshus – det är nästan svårt att tro att man är i Sverige. Hotellet är ju en sevärdhet och här väntade oss en god laxlunch. Restaurangchefen berättade om verksamheten och hotellet, vilket håller öppet året runt och under nästa år firar tioårsjubileum.

Vi fortsatte vår resa västerut för ett besök vid glashyttan i Duved. För dagen var det tillverkning av domherrar – fascinerande att se och de blev så gulliga och naturtrogna och perfekta för årstiden.

Därefter bar det hemåt. Alla var nöjda efter en fin och innehållsrik dag.

Gunnel Vejdeland

Mer läsning

Annons