Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Krokom

Kan man tänka sig en trevligare plats för en sensommarfest än Å-parken? Tror inte det, och i år tjuvstartade vi lite med att avnjuta den läckra surströmmingen som dessutom gifter sig fint med vår jämtländska nypotatis.

Annons

Cirka 100 personer hade lockats till Ytterån den här kvällen, som för övrigt också bjöd på perfekt väder. När alla var mätta och belåtna och fått kaffe på maten var det dags för dansen och då var det Sven-Rogers som stod för musiken.

I år var det dags för "vartannat år-resan" till Nöjden, så den 22 augusti var vi ett 30-tal personer som tog plats i den nya fina bussen från Saxvallen och en dagsresa till de norra delarna av vår kommun. När vi kom till Åkersjön anslöt Ruth Magnusson för att ge oss lite bygdehistoria. Hon berättade om eldsjälarna Erland Nilsson och Torgny Wikstrand, som båda lagt grunden till Åkersjöns utveckling till det lilla vinterparadis det är i dag.

Vi fortsatte mot Bakvattnet och under tiden berättade hon om "höglundarna" - två lite originella bröder från södra Sverige som kom hit upp och började planera och starta vägbygget mellan Storholmsjö och Häggsjövik under 1920- och 30-talen.

Hon berättade också om sin svärfar och sin make som båda varit med och utvecklat turismen i Bakvattnet och om Selma som serverat husrum och god mat under många år. Vi gjorde ett stopp i Bakvattnet, fick uppiggande bussfika och besökte Ruths innehållsrika lilla handelsbod.

Väl framme i Nöjden tog "kolbullegänget" emot oss med de nystekta läckerheterna. Tipsrundan med Arnes kluriga frågor var inte lätt, så det blev många gissningar. På hemvägen gjorde vi ett stopp vid bymejeriet i Skärvången. Vi var hemma i kvällningen efter en gemytlig dag i glatt sällskap.

PRO Krokom och SPF Rödön hade den 30 augusti ett gemensamt medlemsmöte på Hägragården. Mötet hade planerats i samråd med kommunens socialchef, Anna Berkestedt Jonsson, och var en uppföljning av den studiecirkel i äldrefrågor som våra bägge våra föreningar gemensamt har deltagit i.

Ett flertal verksamhetschefer som handhar äldrefrågor deltog i mötet och informerade och svarade på frågor.

Intresset för mötet var stort och besöktes av ett 90-tal medlemmar.

Gunnel Vejdeland

Mer läsning

Annons