Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Jämtland/Härjedalen

/
  • Här ser vi från vänster Marianne Sundin, Strömsund, Kurt Svensson, Åsarna, Eivor Nilsson, Alsen och Tapani Bergbacka, Frösön, koppla av från studierna med mattgolf. Foto: Inger Breil.

Annons

Drygt hälften av PRO:s 40 föreningar var representerade när PRO-distriktet inbjöd till en ordförandeutbildning på PRO:s folkhögskola i Gysinge i slutet av oktober.

Utbildningen pågick en hel vecka och under den tiden hann de med både stadgar, medlemsvärvning, kultur och friskvård.

Riksorganisationens kommunikationsansvarig, Lisen Garback, påpekade med viss skärpa att det är viktigt att vi använder logotype och typsnitten enligt reglerna i PRO:s grafiska profil.

Efter PRO:s kongress i juni har en del ändringar skett i stadgarna. En förmiddag ägnades åt att läsa stadgarna och att hitta rätt moment med hjälp av skolans lärare, Claes Ohlsson.

Ordförandes roll behandlades liksom vikten av att sekreteraren följer uppställda regler. Föreningsstyrelsens uppgifter diskuterades och hur gör vi för att behålla våra medlemmar och för att få nya pensionärer att komma med. Det finns olika önskemål från medlemmarna, nya yngre pensionärer till exempel har förslag på en sorts verksamhet och de äldre pensionärerna tycker om andra saker. Medlemskapets värde pratades det mycket om under denna vecka.

Promenader både före frukost och efter lunch ingick i programmet liksom pausgymnastik. En givande vecka tyckte föreningsordförandena när resan gick hemåt på fredagseftermiddagen.

Inger Breil

Mer läsning

Annons