Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Bräcke

Annons

Fredagen den 21 augusti startade PRO Bräcke höstens verksamhet med ett medlemsmöte på Folkets hus i Bräcke. Trots det vackra sommarvädret hade cirka 48 medlemmar mött upp.

Johhny Wiktorsson spelade och sjöng bland annat ett antal Elvislåtar som var mycket uppskattat.

Annette Larsson har frånsagt sig uppdraget som kulturansvarig och en ersättare efter henne skall sökas. Annette har gjort ett mycket bra arbete som kulturansvarig och föreningen beklagar att hon tvingas avsäga sig uppdraget.

Informerades om kommande medlemsmöten:

18 september kommer ABF och studieansvarig att lämna information om studier kommande period. Dessutom kommer en byfilm från Bensjö att visas.

23 oktober kommer teatergruppen att underhålla, samt eventuell information om kommunens planering av bostäder för äldre.

20 november planeras för tema om invandrare.

11 december håller PRO julkalas på församlingshemmet i Bräcke.

Den 1 september serveras surströmming i logen vid Hembygdsgården.

Vice ordförande Anna Lindström informerade om en artikel i Dagens samhälle, att regeringen anslagit statliga pengar som kan sökas av kommunerna för förstärkning inom äldreomsorgen.

Bräcke socialdemokratiska förening har utmanat PRO-föreningen i boulspel, vilket föreningen antar.

Fråga har uppkommit om att byta namn på "äldres dag" så att det bättre representerar alla pensionärer i alla åldrar. Frågan kommer att beredas av styrelsen som återkommer till medlemsmötet,

Mötet avslutades med lotteridragning från ett välfyllt prisbord. Därefter samlades alla som så önskade till gemensamt fika i Folkets hus.

Kerstin Wallin

Mer läsning

Annons