Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 år

/

...fyller i dag den 22 februari Gunhild Wallin, Torvalla, Östersund.

Annons

Hon föddes i Östersund, i den gamla delen som på den tiden hette Tottänge, där i dag Odensalagatan går fram.

Gunhild arbetade i ungdomen som affärsbiträde några år. Sedan fick hon sitt eget hem då hon gifte sig med Alvar Wallin i Köping 1944, och de fick två barn tillsammans.

Gunhild och Alvar hjälptes åt med portvaktssysslor i många år, bland annat i kvarteret Blåhaken och Riksbyggen i Odenskog. 1975 gick maken bort då hjärtat inte orkade längre, och 2005 drabbades Gunhild av ytterligare en svår sorg då hon miste sin son.

Nu har hon dotter, svärson och bonusdotter och många barnbarn att glädjas åt. Hon kan se tillbaka på ett långt och rikt liv.

Mellan 1978 och 2007 levde Gunhild med sin barndomsvän Karl Thor. De skapade många minnen tillsammans. Sången har varit det bästa i Gunhilds liv. Då hon var 9 år var hon med i flickkören i Gamla kyrkan, och sedan har det varit flera körer under årens lopp. I många år var hon med i Frälsningsarmén där hon sjungit i Hemförbundssångarna, samt som sekreterare i Vita bandet under många år.

De senaste åren har Gunhilds fysiska hälsa försämrats, men med god hjälp från Torvallas fantastiska hemtjänstpersonal kan hon bo kvar i sitt kära hem.

Mer läsning

Annons