Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

85 år

fyller i morgon den 27 september Herbert Gustavsson, Östersund.

Annons

Han är född och uppväxt i Bonäset, norr om Strömsund. Herbert har under sin yrkesverksamma tid arbetat i skogen, på fabrik, som försäljare och varit försvarsanställd vid I 5 och pensionerades därifrån 1988. 1973 tillägnade han översten vid regementet ”Överste Fornwalls marsch”, vilken framfördes samma år vid vaktavlösningen på kungliga slottet.

 

Han är en musikalisk begåvning som spelar högklassisk musik på gehör och som under årens lopp tagit ut många avancerade musikstycken. Han har skrivit cirka 400 egna kompositioner. 1947-1948 var han Jämtlandsmästare på dragspel och 1949 framträdde han på ”Kabaré Nalen” i Stockholm med Gunnar Svenssons trio. Han är känd under smeknamnet ”Dragspelspoeten” då han även skriver lovordade dikter, där bland annat väninnan och kollegan Anna Wahlgren är en trogen läsare.

Han målar också tavlor i olja och har bland annat Zorn, Liljefors och Rembrandt som konstnärsfavoriter. Litteratur är ett annat stort intresse där Hjalmar Gullberg, Lars Molin och Gustav Fröding är några av favoritförfattarna.

Mer läsning

Annons