Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 år

/

fyller i dag den 7 oktober, Gunnar Falk, Östersund.

Annons

 

Jubilaren är infödd östersundare och började tidigt i affärsbranschen som springpojke och genomgick så småningom kurser inom handeln. Han fick anställning vid Ica Hakon som konsulent och startade sedan den egna butiken Ica Minuten som han drev åren 1974-92. Det var för övrigt den första butiken med söndagsöppet i Östersund.

Gunnar Falk har ett långt aktivt liv inom idrotten att se tillbaka på och var mycket lovande i såväl brottning som fotboll under 40- och 50-talen. Redan som 14-åring, 1943, erhöll han Sporttjänsts idrottspremium. År 1949 fick han representera Jämtland vid Svenska fotbollförbundets träningsläger, "Morgondagens män", på Bosön, det räknades som mycket meriterande i Idrottssverige. En annan lovande fotbollsspelare som deltog där var Lennart "Nacka" Skoglund.

Hemma spelade Gunnar fotboll för IF Castor och senare Ope. I brottningssammanhang tillhörde han Sportklubben Swing. För tiotalet år sedan började han spela golf och spelar varenda dag i ur och skur tillsammans med tre glada kompisar.

Mer läsning

Annons