Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

75 år

/

fyller Harry Jonasson i dag den 29 mars. Han är bördig från Svartåsvallen i Glöte och har efter sitt slitsamma och mycket roliga liv bosatt sig i Vidsel.

Annons

Jubilaren började sitt arbetsliv i skogen runt om i Härjedalen och sedan blev det stormfällning i Gästrikland. Han ryckte in på I 5 i Östersund och gick därefter befälsskolan på I 21 i Sollefteå. Där blev han inneboende några år och ägnade sig åt orientering med stora framgångar.

En dag blev han uppkallad till chefen som tyckte att Harry skulle söka helikopterutbildning. Han antog detta och blev senare efter sin examen placerad i Boden. Nu började en spännande tid för Harry! Han blev tillfrågad om han ville åka till Kongo en period för att flyga där. Harry tackade ja till erbjudandet och fick uppleva en fantastisk tid. Han blev kvar i tre år med mycket annorlunda tjänstgöring än han var van vid från Boden och Sverige.

Efter hemkomsten till Boden träffade han sin blivande fru, Siw. De gifte sig och fick tre barn, Maria, Anna och Magnus.

Efter pensioneringen köpte makarna sig ett hus i Vidsel och flyttade dit. Där bor de året runt och trivs gott med sina underbara grannar.

Mer läsning

Annons