Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

65 år

/

65 år fyller i dag den 12 januari Ron Lindgren, Gällö.

Annons

Han föddes i Gillhov där han också växte upp. Enligt närstående var han ett klokt litet barn som hängde sin morfar i hälarna och tog så mycket lärdom av honom som ett litet barn kan göra. Han fiskade, gick i skogen, jagade och till och med körde bil på gården, redan innan han nådde pedalerna.

Ron gick på Birka, därefter blev det en sejour i Stockholm med hemresa varje helg. Han gjorde några år som bonde och slutade jaga när han tyckte att jakten blev mer slakt än jakt.

Så småningom fick han en anställning vid Byggelit. Det var också då, för 26 år sedan som han träffade sin blivande hustru Britt.

Det var återigen naturen, fisket och friheten ute som gällde, liksom otaliga turer till Atlanterhavet, sommar som vinter. Litteratur, ävensom den stora kokboksamlingen – över 1000 stycken – är ett gemensamt intresse för makarna. För övrigt är Ron en stor matkreatör och duktig kock. Finsnickeri, loppis och hantverk liksom många diskussioner över olika ämnen, är också något som han gärna ägnar sig åt.

Vänner behöver sällan be om hjälp många gånger, han kommer ganska omgående, kreativ då också. De många gamla LP-skivorna liksom ”radiogrammofonen” ger honom stor glädje.

Mer läsning

Annons