Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 år

/

fyller på måndag den 15 december, Erik Ahlström, Åre.

Annons

Jubilaren är född i Los Angeles av svenska föräldrar och har bott i Stockholm där han tog gymnasieingenjörsexamen.

Under ett par år reste han jorden runt och använde Verbier i Schweiz som utgångspunkt. Under sin tid i Verbier var Erik med i inspelningen av filmen Snowroller/Sällskapsresan II, där Erik knuffade upp bussen, gjorde åttor med Klasse Möllberg och som Samuraj skrämde slag på herr Jönsson.

Hans intressen för friluftsliv, resor och natur har gjort att han har provat på en mängd olika aktiviteter. Erik har bland mycket annat jobbat som skidlärare, bartender, segelbåtsmekaniker, topptur- och grottguide, fotomodell, försäljare, varit idéspruta för ett tv-bolag, arbetat som marknadschef på Björklidens fjällanläggningar, varit ordförande för Kiruna snöfestival, samt marknads- och försäljningschef på Hotell Årevidden.

År 2000 fick han ett stipendium av turismorganisationen i Kiruna. Det går till den som har påverkat turismen positivt i regionen. Året därpå, 2001, fick han pris som Årets nyföretagare av Adlecta i samarbete med Åre kommun.

Sedan 15 år är Erik bosatt i Åre och har denna tidsperiod dragit igång helt nya tävlingsformer i Sverige. Det har blivit ett 40 tal olika upplevelse- och äventyrstävlingar i naturen. Erik är pappa till Kebnekaise Classic, BIMM (Björkliden International Mountain Marathon), FEM (Fjällräven Extreme Marathon) ÅEC, (Åre Extreme Challenge) Åre WAR, TEO (The Endless Odyssey), C2 (City Challenge) samt SKM (Stockholm kanotmarathon). Han har också jobbat tre år som lärare inom projektledning på Eventutbildning i Åre och projektledare på LärCentrum.

Erik är enligt egen utsago aldrig tveksam till nya utmaningar och arbetar i dag med motion, hälsa och friskvård som Utvecklingsansvarig på Korpen, Svenska motionsidrottsförbundet.

Mer läsning

Annons