Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FFS Z-län

/

Annons

Riksförbundet Frivilliga samhällsarbetarehöll i helgen årsmöte med konferens i Södertälje. FFS Z-län representerades av länsordförande Owe Eriksson (bilden).

Södertälje kommun bjöd in förbundet att hålla sitt möte i det nya stadshuset.

Från kommunen berättade man hur man mötte den tilltagande brottsligheten. Mycket stor vikt läggs vid klottersanering, ungdomsgårdar med bra kvalitet. Man gallrar i de lummiga parkerna, för att eliminera riskerna för överfall av bl.a. kvinnor, man städar gator o torg, samt ser till att det är mycket god belysning överallt! Södertälje är den kommun i Sverige, ja, i hela Europa som har den största invandringen!

Under konferensen pratade Andreas Brunnström, som själv har insatser enligt LSS om sina erfarenheter, med kontaktpersoner. Bland annat om hur han tycker att exmpelvis kommunikation ska fungera,

Han kunde inte fatta, sa han att en kontaktperson kunde ta uppdraget, utan att utbilda sig. Han krävde, att en kontaktperson skulle kunna visa ett intyg på att detta har jag utbildning för, detta gör att jag passar för dig!

Vidare informerades om den nya försäkringen, mest framtagen för gode män och förvaltare. Det är, förutom en olycksfallsförsäkring, numera även en ansvarsförsäkring. Denna måste man teckna via RFS. Man måste alltså vara medlem i Frivilliga samhällsarbetare. Viktigt, eftersom man märker en ökning av domstolsärenden, tvister med anhöriga, till exempel

Man belyste uträkningen att Frivilliga samhällsarbetares insatser är värda 463 miljoner!

Årsmötet avlöpte snabbt och smärtfritt. Agneta Zedell, ordförande sen ett år tillbaka, har gjort ett fantastiskt arbete att få ekonomin och balans efter flytt med mera. Det verkar vara harmoni i styrelsen. Stor trivsel råder i förbundet.

Mer läsning

Annons