Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elöverkänsligas förening

Elöverkänsligas förening i Västernorrlands län har haft medlemsträff vid Mäja fäbodar, som ligger tre km norr om Ullånger.

Annons

Att bara omkring en tredjedel av medlemmarna deltar vid sommarmötena beror på att många inte kan åka bil flera mil eller lämna sin elsanerade bostad för en mer elektromagnetiskt strålande miljö. Men dessbättre informerades vi om att elsanering av en bil inte behöver kosta mer än omkring 3000 kronor om man har rätt bilmärke. Samt att Sveriges Riksdag har ratificerat FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionshinder. Detta kan komma att påtagligt förbättra elöverkänsligas situation! Elöverkänsliga uppmanas söka bidrag hos sin kommun för elsanering av bostad eller bil. Ordförande Joje von Boisman berättade om Riksförbundets årsmöte. Viktigast var att förbundet fått en ny ordförande, Inger Nilsson. En kvinna förstås då 70–80 procent av elöverkänsliga är kvinnor. Anita Blomqvist från Miljöpartiet föreläste om de elöverkänsligas situation, nya rön, rapporter och vad som händer här och ute i världen. Inga-Lill Hellhoff Löfgren informerade om sitt arbete med en sammanställning av för oss relevant lagstiftning. Våra två styrelsemedlemmar från Örn- sköldsviks kommun inform- erade om deras bearbetning av politiker för att finna lågstrålande områden inom kommunen.

När ordet sedan släpptes fritt blev det livligt med många viftande händer och frågor, information och diskussioner som fortsatte även vid middagsbordet. Styrelsen hann också med att besluta om en grundplåt till en utredning och kartläggning av medlemmarnas situation i en allt mer strålande tillvaro.

Efter sju timmars samvaro med information, kunskapsutbyte, diskussioner och ventilation av egna problem samt mat och kaffe kunde man tydligt se ett nöjdhetsleende i deltagarnas ansikte.

Mer läsning

Annons