Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragspelsklubben Jämtbälgen

/
  • Anita Bergqvist är sedan några år Jämtbälgens ordförande samt en av spelledarna i klubben.Foto: åke bengtzon

Föreningen har avhållit sitt 39:e årsmöte på klubblokalen Pumpmakargränd i Lugnvik.

Annons

Det var länge sedan ett årsmöte i Jämtbälgen hade samlat så många röstberättigande som den här tisdagskvällen. Kanske är intresset för dragspel under ny uppsegling?

Ordförande Anita Bergkvist klubbade igenom årsmötesförhandlingarna och sekreteraren Uno Paletun skrev protokoll. Kassören Hugo Mattsson redovisade att klubbens ekonomi är i god balans. Klubben har i dag ett 80-tal medlemmar spridda runt om i länet men i huvudsak är Östersund-Frösön överrepresenterat.

Av verksamhetsberättelsen framgår att klubbens medlemmar bedriver ett aktivt spelande och att allsångskvällarna i Dvärsätt varit mycket lyckosamma. Klubben har även medverkat i andra allsångskvällar i både Rissna och Stugun. Andra evenemang är Expo-Norrinvigningen och Jamtli som blivit något av en årlig tradition.

Klubben har sedan två år tillbaka skapat ett utflyktsmål i norska Vauldalen dit färden gått under en weekend under september månad. Där har mötet med de norska spelmännen blivit en lyckad tilldragelse. Ett aktivt deltagande i flera kyrkliga sammanhang, som det med Åskören. Under hösten var även en medverkan i soarén för Skogsby-Lasses minnesfond.

Inför den kommande framtiden fortsätter nu klubben att träffas varje tisdagskväll i klubblokalen under gemytliga former och där samspelet övas. Allsångskvällarna fortsätter månadsvis i Dvärsätt. Till i mitten av september planeras åter ett vänortsmöte i norska Vauldalen, nu för tredje året i rad.

Samtidigt kommer förberedelserna för det kommande 40-årsjubiléet att anta former. Klubben föddes under pågående ”Storsjöyra” på Östersunds gågata sommaren 1972. Konstitutionen av föreningen skedde i Bringåsen en månad senare.

Styrelsen omvaldes med Anita Bergqvist som ordförande. Övriga i styrelsen är: Uno Paletun, Hugo Mattsson, Allan Molin, Jonny Stålhandske, Sture Blom samt Willy Wiklund.

Mer läsning

Annons