Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn Persson

/

Torbjörn Persson, Sunnansjö, Backe, har lämnat oss efter en kamp mot sjukdom som han trodde kunde besegras.

Annons

Torbjörn var en aktiv man på många olika områden. Han föddes i Sunnansjö där han växte upp. Efter skolgång i Backe kom han att efter en tid välja utbildning för en militär yrkesbana.

Ett arbete som han hade under många år på T 3 i Sollefteå innan han bestämde sig för att flytta till hembygden. Han arbetade en tid som gruvarbetare i Norrbotten.

Hemflyttad blev han också egen företagare. Han drev Sunnansjö Spräng och bärgningstjänst, ett företag som var aktivt vid hans bortgång.

Torbjörn utbildade yrkesförare från ett stort område i Arbete på väg, som behövdes för att köra på vägarbeten. Han var också anlitad ute i landet som utbildare.

Hans engagemang för hembygden var stort. Under många år var han ordförande i Fjällsjö hembygdsförening, en post han lämnade vid senaste årsmötet på grund av hälsoproblemen. Han var kvar i föreningens styrelse.

I utvecklingsgruppen Fjällsjö framtid var han aktiv, också som ordförande. Utanför den egna hembygden deltog han i arbetet i styrelsen för Hela Sverige skall leva.

Politiskt var han också engagerad under många år. På senare år i partiet Rättvis demokrati i Strömsunds kommun.

Torbjörn var en beläst person som hade stor kunskap om det mesta, inte minst hembygden. Intresset för släktforskning var också stort.

Hans död lämnar ett mycket stort tomrum efter sig. När han blev sjuk och vid sin död var han anställd på försäkringsbolaget Dina försäkringar i Backe. Närmast sörjande är mostrar, kusiner och en stor vänkrets.

Bjärne Engholm

Mer läsning

Annons