Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margot Eriksson

/

Margot Eriksson, född Åberg, Lit, har avlidit i en ålder av 79 år.

Annons

Hon var född i Husås och uppväxt i Norderåsen som enda barn till Anna och Enar Åberg. Hon började tidigt arbeta i livsmedelsbutik, ett yrke hon fortsatte med fram till pensioneringen och som hon trivdes med, eftersom hon var genuint intresserad av människor och mycket serviceinriktad, glad och positiv. Det var ett kännetecken som följde henne under hela livet.

1955 ingick hon äktenskap med Salle Eriksson och 1957 föddes sonen Lars-Håkan. Familjen bodde först i Lit och sedan i Krokom och Aspås. 1966 gick flytten till Svenstavik. En stor del av somrarna tillbringade familjen i sportstugan vid Hårkan och där gjordes många fisketurer med båten. 1979 byggdes familjens villa i Svenstavik där hon ägnade mycket tid åt trädgårdsskötsel och jordgubbslandet. Hon gillade också musik och att dansa gammaldans, i synnerhet till Lars-Håkans! Hon gillade också att resa såväl inom som utom Sverige. Andra intressen var matlagning och handarbeten.

Sedermera kom sonhustrun, Elisabeths två flickor att betyda mycket för henne. Lyckan blev också stor när sonsonen Lars-Axel föddes.

Efter Salles hastiga bortgång 1999 bodde hon kvar några år och skötte själv om hus och tomt. 2007 flyttade hon tillbaka till Lit där hon fick god kontakt med såväl gamla som nya vänner samtidigt som hon höll kvar kontakterna med övriga vänner. Hennes kusiner i Lit betraktade henne som sin syster.

Det var nog ändå sonsonen Lars-Axel som kom att betyda mest och under de sista veckorna var han hos famma dagligen och pysslade om henne och stöttade henne under hennes sjukdom. Till slut orkade inte hjärtat längre och hon fick somna in i sin egen säng. Sorgen och saknaden är stor, men även tacksamheten och glädjen.

Sonen Lars-Håkan

med familj

Mer läsning

Annons