Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margareta Persson

Annons

Vår mor Margareta Persson, född Hammarberg, Östersund, har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 81 år.

Hon var född i Härnösand som yngst av tre syskon. Efter skolgången utbildade hon sig till folkskollärare och var därefter verksam i Bjärtrå och Hallen innan hon 1956 kom att tjänstgöra på Rödöns skola. I slutet av 1960-talet sadlade hon om och började arbeta som speciallärare på en rad skolor inom Krokoms kommun. På grund av sjukdom arbetade hon de sista åren innan pensioneringen på biblioteket i Krokom.

1957 gifte hon sig med vår far, arrendatorn Per-Lennart Persson och bosatte sig på arrendatorsbostället på Rödön. Därefter föddes vi barn, Ingrid, Anna-Karin och Nils-Johan. Familjen betydde alltid mycket för vår mor.

På lediga stunder var hon mycket road av handarbete av olika former, framför allt broderi och stickning. Matlagning var hon också mycket intresserad av. Sommarhuset utanför Härnösand var hennes ögonsten och de senaste åren vistades hon där större delen av somrarna. Efter pensioneringen höll hon även på med släktforskning och hon var mycket mån om att in det sista hålla kontakt med släkt och vänner.

1997 blev mamma änka och 2000 flyttade hon till Östersund där hon hade sin bostad fram till sin bortgång. Hon sörjs av barn, barnbarn, syster, släkt och vänner.

Hon fattas oss.

Barnen

Mer läsning

Annons