Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustaf Gustafsson

/

Annons

Gustaf Gustafsson, Mattmar, avled den 13 april, 87 år gammal.

Han föddes och växte upp på Gustav Ols i Mällbyn, Mattmar. I unga år jobbade han på Mällbysågen och kalkbruket. Hans långa och trogna tjänst inom kooperationen startade på Konsum i Mattmar, där han arbetade som springpojke.

1948 träffade Gustaf sin kära Maja, de gifte sig midsommardagen 1950. De fick tre döttrar.

Gustafs första chefsjobb var på Konsum i Myrviken. Därefter gick flytten till Hallen, där han arbetade som affärschef i egen förening, vilket innebar ett stort ekonomiskt ansvar. I Hallen stannade han fram till pensioneringen.

1979 flyttade Gustaf och Maja tillbaka till Mällbyn, till det hus som byggdes åt föräldrarna Erik och Anna. Att pappa Erik skulle få bo kvar var en självklarhet för Gustaf

Gustaf var mycket intresserad av idrott. I unga år spelade han fotboll och tävlade i alpin skidåkning, något han gärna ville berätta om. Under senare år blev det Vasaloppet och Storsjön runt cyklade han ett 30-tal gånger.

Genom sitt stora intresse för utförsåkning var han en av drivkrafterna bakom uppbyggnaden av skidområdet Drom- och Hovdeliftarna. Fjällen och stugan i Höglekardalen låg Gustaf varmt om hjärtat, något han fört vidare till oss barn och barnbarn.

Gustaf månade om oss alla och ville att vi skulle ha det bra.

Tack för allt!

Familjen

Mer läsning

Annons