Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns ceniorgrupp

/
  • På bilden ses Nils G Åsling, Inger Jonsson och Irene Löfgren tillsammans med partikollegan varaordförer Arne Braut, Sörtröndelags fylke i Trondheim.

Centerns ceniorgrupp i Östersund med omnejd förlade sitt majmöte till Mittnabotåget och besökte Trondheim.

Annons

Det var 18 deltagare som tog plats i det fräscha Mittnabotåget. 3 timmar och 55 minuter senare var det dags att kliva av på Trondheims jernbanestasjon. Där mötte varaordförer i Trondheims kommun, Knut Fagerbakke. Han informerade om aktuella byggplaner som dels påverkar jernbanestasjon och övriga delar í närområdet. Därefter promenerade gruppen med guide genom Trondheim upp till Statens hus där lunchtallriken väntade.

I Fylkeshuset tog varaordförer Arne Braut emot och informerade gruppen om aktuella frågor inom Sörtröndelags fylke.

Det blev en hel del diskussion om Meråkerbanans behov av upprustning. Arne Braut var mycket nöjd med att Jämtlands län driver på den norska regeringen för en upprustning och elektrifiering av banan. Det blev även en hel del jämförande diskussioner om sjukvården som är i statlig regi i Norge och även gymnasieskolan som fylket ansvarar för i Norge. Det blev även lite tid över för att bekanta sig med affärslivet i Trondheim innan Mittnabotåget ”spårade” iväg mot Storlien och Östersund.

Nästa träff med ceniorgruppen blir den 12 juni och då blir det Locknekraterns museum som får besök meddelar samordnaren Per Söderberg.

Mer läsning

Annons