Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns ceniorgrupp

Centerns ceniorgrupp har startat höstsäsongen med ett besök i Lit.

Annons

Sekelhuset är en klenod som nu har bevarats och där det drivs ett kafé med lunchservering i en gammaldags miljö. En av deltagarna i ceniorgruppen – Märit Otterström hade många intressanta minnen att delge deltagarna och Ulrika Jönsson som i dag äger sekelhuset, gav en utförlig historik över hur byggnaden använts.

På Bykontorets trappa (gamla kommunalhuset) hälsades besökarna välkomna av Bykontorets ordförande Nils Erik Jonsson, styrelseledamoten Anders Granbom samt Ingrid Krylén som bland annat arbetar med konsumentvägledningen. Ingrid berättade om husets användning i dag och gav gruppen en inblick i den omfattande rådgivning som kontoret ger när det gäller konsumentfrågor.

I hembygdsgården tog ordföranden Stina Eliasson emot och gav en in blick i hembygdsgårdens historia och den omfattande verksamhet som hembygdsföreningen i Lit har. Maj Eriksson och Britta Bengtsson hade tillsammans med Stina förberett en god lunch som de 18 deltagarna fick avnjuta inne i den fina hembygdsgården.

Den 16 september klockan 21.11 vandrade tio personer från ceniorgruppen på Vallsundsbron under ledning av Håkan Rasteby för att fira brons elvaårsdag. ViD återkomsten till rastplatsen på Frösösidan utbringade Torsten Nilsson ett fyrfaldigt leve för elvaåringen som betytt så mycket för så många.

Kommande möten för Centerns ceniorgrupp kommer att äga rum den 2 oktober – polisen, 6 november – länsstyrelsen och 11 december – rådhuset och Carina Zetterström.

Mer läsning

Annons