Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns (c)eniorgrupp

Centerns ceniorgupp i Östersund med omnejd avslutade det tredje verksamhetsåret med ett besök i Östersunds rådhus.

Annons

Det blev ett nytt rekorddeltagande denna gång och samordnaren Per Söderberg kunde räkna in 32 deltagare.

Oppositionsrådet Carina Zetterström informerade bland annat om kommunens affär med Vattenfall när det gäller aktierna i Jämtkraft, kommunens ekonomiska läge, arenafrågan, brofrågan i Lit, gång- och cykelvägar på ”annersia”.

Gruppen diskuterade ingående köpet av Vattenfalls aktier i Jämtkraft. Det fanns en mycket stor uppställning från gruppen för denna affär. Det är bra för regionen att Jämtkraft kommer att vara helägt av Östersunds, Krokoms och Åre kommuner var ett allmänt omdöme inom gruppen.

Torsten Nilsson som är en av de på personer som kämpar för gång- och cykelvägar på ”annersia” informerade om det omfattande arbete som pågår för att få markägare att på olika sätt ställa upp för att underlätta tillkomsten av dessa vägar. Carina Zetterström tydliggjorde att det enligt Vägverkets GD inte finns några hinder i dag att kommunen går in och förskotterar pengar till gång- och cykelvägar.

Det ställdes frågor även om Thomée och PB:s Sommarhagen. Gruppen var enig om att dessa kulturskatter skall bevaras och utvecklas i Östersund för att även i framtiden vara stora turistattraktioner. Kultur- och fritidsnämndens vice ordförande Sven Hellström och oppositionsrådet Carina Zetterström lovade gruppen att agera för att hitta lösningar för framtiden gällande Thomée och Sommarhagen.

Traditionsenligt informerade Sven Hellström och Karl Åke Karlsson om Centerns bostadsbolag Fyrväpplingen som äger fastigheten på Litsvägen 22.

Kaffe/te, lussekatt och pepparkaka vid ankomsten och risgrynsgröt med skinkstut som avslutning inramade årets sista seniorgrupp. Inga-Maj Granqvist framförde gruppens tack till samordnaren Per Söderberg för gott arbete under 2009.

Gruppen fastlade även tid för nio träffar 2010 och följande förslag till besöksmål gäller:

Taxi Östersund/Beställningscentral Frösön plus Frösö strand, Pilgrimstads bryggeri, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Snilleriket Kövra, Moosegarden Orrviken, Thomée, Sommarhagen, Trångsviken, nytt äldreboende i Torvalla, stadsbussarna/länstrafiken, Åre/Östersunds flygplats och Idrottens hus.

Första träffen 2010 blir fredagen den 22 januari.

Mer läsning

Annons