Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussresa till Frostviken

Den 25-26 september åkte ett gäng förväntansfulla resenärer, i strålande solsken och höstens alla sprakande färger, buss till Frostviken.

Annons

Det var EFS och Svenska kyrkan i Strömsunds pastorat som ordnade resan.

Inger Tåqvist tog emot anmälningarna till resan från Strömsund med omnejd. Det var även hon som fixade bidrag så att resan blev ordentligt subventionerad.

Kjerstin Olofsson tog emot anmälningarna från Hammerdal och Gåxsjö. Chaufför var som vanligt den omtyckte Tage Wikström.

Rolf Ragnarsson höll en morgonbön på bussen när alla kommit ombord. Han utgick ifrån söndagens tema ”Rik inför Gud”.

Efter incheckning på Hotell Gäddede och en god lunch gick färden till Röyros i Norge.

På vägen dit besöktes tunnbrödsbageriet i Sandnäset, där besökarna fick följa hela förloppet från deg till färdigt bröd.

Därefter besökte man Ankarede kapell, där Anna Persson berättade om kapellets tillkomst. Kyrkvaktmästaren Hans Olofsson hade ordnat så att det var varmt och trivsamt i kapellet. Innan uppbrottet sjöngs psalmen Blott en dag ett ögonblick i sänder och Ida Johansson spelade på kapellets orgel.

Under hela lördagen var Gösta Johansson med som guide. Han berättade mycket intressant om alla platser som passerades. Dagen avslutades med en aftonbön av Inger Tåqvist.

Söndagen inleddes med en rejäl hotellfrukost, sedan besökte deltagarna söndagsgudstjänsten i Gäddede kyrka, där kyrkoherde Lennart Syk predikade och Frostvikens nya kantor Dorota Lindström spelade.

Som postludium bjöd kantorn fram alla som ville att sjunga med i ”Gabriellas sång”.

Så blev det ett förstärkt kyrkkaffe på Hotell Gäddede för alla som var med på gudstjänsten. Elwy Westman och Ronny Månsson, hotellets ägare, hade bullat upp med kycklingsallad och en mängd olika tårtor och andra bakverk.

På hemvägen gjordes ett stopp Frostvikens keramik i Häggnäset och Hällingsåfallet. En mycket uppskattad resa.

Mer läsning

Annons