Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflo Lions club

Brunflo Lions club kunde vid sitt februarimöte foga ytterligare en medlem till matrikeln. Intagningsceremonin leddes av chartermedlemmen Bo Storm. Klubben har nu 34 medlemmar.

Annons

President Ingvar Elfving meddelade att samtalen med Ica:s chef i Brunflo resulterat i att man var överens om att dela på kostnaden för den så kallade hjärtstartare, som kommer att placeras på affären. För att klubbens medlemmar bättre ska veta hur hjärtstartaren fungerar, stod nu en representant för ett av de företag som marknadsför hjärtstartare, Leif Nilsson, redo att presentera sin produkt. Presidenten hälsade honom hjärtligt välkommen. Klubbens medlemmar fick nu en mycket intressant och givande demonstration av den hjärtstartare klubben stod i begrepp att köpa. Att behovet är stort och angeläget framgår av det faktum att i Sverige drabbas en person varje sekund av hjärtinfarkt.

Beslut fattades och klubbades att hjärtstartare av den typ, som demonstrerats, skulle inköpas. I leveransen ingår även utbildning fyra timmar för viss personal inom Icaaffären. Föreslogs att medel från Lokala hjälpfonden eller den gåva klubben fått från Änge byalag skulle bekosta detta. Beslut om finansieringen tas senare efter beredning av styrelsen.

Beslutades att ytterligare 3000 kronor anslås till äldreboendet Tallgläntan i Hackås och dess trivselkassa. Övriga äldreboenden inom Brunflo brukar även de få årligt anslag till trivselfrämjande åtgärder efter redovisning av hur pengarna använts.

LP Ingvar Elfving redogjorde för hur resultatet av glasögoninsamlingen inom zonen utfallit. Östersundsklubben Brunkullan hade rengjort och förpackat cirka 1800 glasögon, som nu var på väg till ”Vision for all” för katalogisering och uppmärkning av glasen. Brunflo LC betalar frakten för sändningen. Insamling av glasögon fortsätter och inom Brunflo kan glasögon lämnas in hos Brunflo sjukgymnastik där lion Jarl Månsson tar emot.

Klubbens Tail twister Bo Storm underhöll med visdomsord av Alf Henriksson, en limerick och ett kåseri av Gits Olsson varefter LP Ingvar avslutade mötet.

Mer läsning

Annons