Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflo Lions club

Annons
Brunflo Lions club har nu haft sitt månadsmöte för november. Medlemmarnas respektive deltog i mötet, då de enligt tradition brukar vara med vid planeringen och genomförandet av julmässan. Den hålls i år den 29 november.
Efter den gemensamma måltiden höll Lion Björn Stalby en mycket intressant föreläsning om hur apoteksverksamheten och apotekaryrket utvecklats från Johan III:s tid till i dag.
Själva mötet inleddes sedan med att chartermedlemmen Bo Storm kunde förrätta intagning av ny medlem. Det blev den fjärde nye medlemmen som intagits i klubben under hösten, så nu är medlemsantalet uppe i 29. En mycket glädjande trend!
LP Jan Kallin informerade om insamlingen till Världens barn. Klubben har hittills skickat in 29 832 kronor till insamlingen och blev därmed bästa klubb i distriktet. Brunflobornas gensvar till detta behjärtansvärda ändamål har varit fantastiskt bra! Dessutom har man skänkt massor med fina saker, som kunde auktioneras ut den 25 oktober i Lunne bygdegård. Den auktionen gav ett netto på cirka 15 000 kronor att fördelas mellan Kvinnojouren i Östersund, Barndiabetesfonden, Lions cancerforskningsfond i Umeå, Världens barns riksinsamling och klubbens egen hjälpfond. Beslöts att klubben tackar Brunfloborna med en särskild annons i tidningarna.
Ett tack till eminente auktionisten Per Söderberg skall också framföras via tidningarna!
LS Thore Johnsson presenterade en sammanställning av beviljade bidrag, stipendier och hjälpinsatser lokalt och globalt från klubben åren 1996-2008 och kunde redovisa den imponerande summan av 751 604 kronor. Då är inte den senaste insamlingsaktionen för Världens barn medräknad. En årligen återkommande post är bidragen till äldreboendena vid Ängegården och Löjtnantsgården samt i Hackås och Fåker. Uppskattade bidrag, som gjort att man där kunnat ordna underhållning för de boende!
Styrelsens förslag till arbetsfördelning under julmarknaden delades ut och klubbades.
Julmarknaden äger rum i centrala Brunflo lördagen den 29 november mellan 11 och 15.
Avslutningsvis underhöll Tail Twister med ett kåseri av Gits Olsson.
LP Jan Kallin tackade alla för aktivt deltagande i månadsmötet och vände sig särskilt till mötets tre gäster, och önskade dem välkomna att bli lions i klubben.

Mer läsning

Annons