Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflo Lions

Brunflo Lions har haft sitt månadsmöte för oktober.

Annons

Återigen kunde en intagningsceremoni av ny medlem inleda mötet. Klubben består nu av 32 medlemmar. Dessutom var en presumtiv medlem närvarande som gäst. Klubben har bra ”flyt” just nu!

Presidenten Egon Loo meddelade att han på styrelsens uppdrag kontaktat ansvariga för den kommande influensavaccineringen och erbjudit Lions hjälp vid organisationen av densamma. Vederbörande skulle återkomma om de ansåg att sådan hjälp behövs.

En uppskattad tradition är att under Världsliondagen den 8 oktober bjuda de äldreboende på Ängegården, Löjtnantsvägen, Hackås och Fåker på tårta. Klubben har gjort så i många år. Ansvariga för detta utsågs.

Brunflo Lions är under hösten starkt engagerat i två viktiga insamlingar. Dels Riksinsamlingen för Världens barn, som kulminerar fredag-lördag 9-10 oktober. Då ska det samlas pengar i bössor och säljas två böcker: ”Noveller för Världens barn” och ”Ordspråk från hela världen”. Klubbmedlemmarna arbetar i tvåtimmarspass med insamlingsbössorna. Listor över arbetspassen upprättades.

Den andra stora insamlingsaktionen är den för Hjärnfonden – ”Röda fjädern”, som pågått hela året och går in i sin slutspurt nu november-december. En viktig insamling för fortsatt forskning om hjärnans beroendesjukdomar. Klubbens aktiviteter för detta bestäms vid nästa månadsmöte.

Den traditionella julmarknaden ska hållas lördagen den 28 november. Aktivitetskommittén uppmanade alla lions att skaffa vinster till tombolan.

Mötet avslutades med att Tail Twister underhöll med ett par limerickar och en historia av Gits Olsson.

Mer läsning

Annons