Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflo lions

Annons

Brunflo lions februarimöte startade med att två nya medlemmar upptogs i gemenskapen. Intagningsceremonin leddes av chartermedlemmen Bo Storm. Extra roligt var att dessa nya medlemmar var kvinnor.

Kvällens möte bevistades av distriktsguvernören Pär Oremo från Sollefteå, som berömde klubbens medlemsvärvare för gott arbete. LC Brunflo uppvisar den mest positiva medlemsutvecklingen av alla klubbarna i distriktet.

Presidenten Jan Kallin meddelade att nästa distriktsrådsmöte sker i Sundsvall och att onkologen i Umeå har en informationsdag för Lions den 21 februari samt att årets riksmöte hålls i Umeå 21-22 maj.

Styrelsens förslag till nästa års styrelse måste omarbetas och tas upp under nästa månadsmöte för beslut.

Sekreteraren Thore Johnsson läste upp ett tack från Kvinnojouren i Östersund för klubbens bidrag till dess verksamhet.

Kassören Göran Nordlander lämnade den slutliga redovisningen för klubbens julmarknad. Nettoresultatet blev 31 304 kr.

Klubbens kontaktman för Röda fjäderninsamlingen, Sven-Olof Wahlström, redogjorde för planerade aktiviteter för att få in pengar till Hjärnfonden. Lionrörelsen har som mål att under 2009 samla in minst 30 miljoner kronor till beroendeforskningen och att öka kunskapen om beroendesjukdomar. Zonens klubbar kommer att samverka under Gregoriemarknaden med en kampanj för insamlingen. Vidare har en arbetsgrupp i uppgift att förbereda en junikampanj eventuellt i samarbete med Östersundstravet och en höstaktivitet kring den 8 oktober, som är den internationella Liondagen. Lokalt i Brunflo kommer klubben att försälja påskris och RF-pins samt samla in pengar i bössor.

Kvällen avslutades med att DG Pär Oremo höll ett mycket intressant anförande om lionrörelsen internationellt och nationellt, men där han betonade att det är den enskilde lionmedlemmen lokalt, som är den viktigaste länken. Han berömde klubben för ett utmärkt arbete med många fina idéer och tackade för en trevlig samvaro under kvällen.

Avslutningsvis dekorerade han styrelsemedlemmarna och de under året nytillkomna medlemmarna med DG:s specialpins.

LP Jan tackade och överlämnade ett LC Brunflo-standar samt avslutade mötet.

Mer läsning

Annons