Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflo lions

Annons

Brunflo lions sista månadsmöte för våren har hållits. Denna gång gästade klubben Multi Challenges lokaler i Östersund och fick en intressant guidad rundvandring i det gamla NNP-lagret.

Presidenten Jan Kallin hälsade välkommen och sade att eftersom detta möte var det sista under hans presidentperiod, ville han passa på tillfället att sammanfatta klubbens verksamhet för det senaste året. Bland annat har en auktion av insamlade skänkta saker hållits med viss framgång. Den gav cirka 15000 kronor. Klubben har deltagit i den riksomfattande insamlingen för Världens barn med mycket gott resultat. Klubbens julmarknad har som vanligt varit den största inkomstkällan, tack vare Brunflobornas frikostighet. Under våren har klubben varit djupt engagerad i Röda Fjäderninsamlingen, där pengarna går till forskningen om hjärnans beroendesjukdomar. Det gäller att komma åt hjärnans belöningssystem. En mycket angelägen forskning. Förutom bössinsamling och försäljning av RF-pins har klubben även sålt påskris i stora mängder.

Men klubben har varit lyckosam även när det gäller värvning av medlemmar. Under året har sex nya kunnat upptagas, därav två kvinnor, vilket är mycket glädjande. Lion Jan avslutade sin summering med att rekommendera uppgiften som president till alla. Inte alls svår i den här klubben, som har så arbetsvilliga medlemmar.

LP Jan redogjorde för det uppdrag han fått vid distriktsmötet, nämligen att bearbeta Östersunds kommun när det gäller utbildning av lärare i Lions Quest. Lärarna erbjuds alltså att gå en kurs, bekostad av Lions, för att kunna vägleda eleverna att bättre stå emot kamrattrycket att pröva sprit och/eller narkotika. Kommunens representant tackade nej på grund av att det inte fanns utrymme i lärarnas utbildningsplan tidsmässigt.

Lion Egon Loo berättade sedan om sina intryck från Lions riksmöte i Umeå, där han och Tomas Boman representerat klubben. Bland de beslut som fattades där, kan nämnas att RF-insamlingen fortsätta tre år framåt och insamling till Världens barn pågår även nästa år. Han hänvisade till Lions hemsida där protokollet finns tillgängligt.

Bestämdes att nationaldagen firas på traditionellt sätt genom att klubben ställer upp med fanborg vid högtidligheterna i Brunflo kyrka.

Kassaförvaltaren Göran Nordlander lämnat rapport om klubbens ekonomi och kunde konstatera att den är god. LP Jan meddelade att klubbens egen medlem Lion Ingegerd Olofsson accepterat att bli samordnare inom kommunen för Röda Fjäderninsamlingen.

Lion Bo Storm roade alla med citat av Alf Henriksson och uppläsning av ett kåseri av Gits Olsson. Dessutom bjöd han på en limerick av hög klass!

Så tackade LP Jan Kallin alla för mycket gott arbete, avslutade mötet och överlämnade presidentklubban till pågående presidenten Egon Loo.

Mer läsning

Annons