Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflo folkdansgille

Annons

Brunflo folkdansgille hade årsmöte den 2 februari på ordenshuset i Brunflo. Av verksamhetsberättelsen framgår att föreningen haft tre styrelsemöten och tre medlemsmöten. Samråd har skett under övningskvällarna, som varit sex till antalet och varit förlagda till måndagkvällar på Ordenshuset. Harald Jonsson på dragspel och Ebbe Stjärnefeldt på fiol har stått för musiken. Föreningen har representerats vid Jämtland/Härjedalens distriktsårsmöte i Strömsund.

Föreningen har deltagit med dansuppvisningar på nationaldagen på hembygdsgården i Hoverberg och vid församlingsgården i Brunflo. På midsommarafton har föreningen uppträtt med danser vid fyra äldreboenden, nämligen på Hemgården i Fåker, på Löjtnantsvägen och Ängegården i Brunflo och på Björkbacka i Östersund. Henrik Hedberg ledde lekarna vid hembygdsgården i Brunflo på midsommaraftonen och föreningens spelmän stod för musiken.

Traditionsenligt har föreningen arrangerat julgransplundring på ordenshuset i Brunflo. Detta var 15:e året i följd. Cirka 90 barn och 67 inlösta vuxna deltog. Henrik Hedberg var drivande kraft i arrangemanget.

För att öka antalet medlemmar planerade föreningen en gammaldanskurs i oktober. Arrangemanget måste tyvärr avlysas på grund av för få anmälningar.

Medlemsantalet är 30 och har inte ökat under året, någon medlem är enbart stödjande, medelåldern är tämligen hög och dansledare saknas, varför föreningens framtid tycks vara tämligen dyster. Henrik Hedberg har dock idogt sökt ingjuta mod i de få tappra. Ebbe Stjärnefeldt och Harald Jonsson har glatt med sin spelglädje.

Styrelsen för 2009 består av ordförande Lars Andersson, vice ordförande Kurt Malmborg, sekreterare Sure Ericson, kassör Anders Håkansta, övriga ledamöter Anette Andersson, Anita Pettersson och Marianne Sundin. Som representant i distriktsstyrelsen har Marja-Liisa Björkbacka ingått.

Mer läsning

Annons