Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aspås socialdemokratiska förening

Aspås socialdemokratiska förening har hållit årsmöte i Aspåsgården.

Annons

Årsmötet valde Britt Carlsson till kassör för två år. Övriga omvaldes för sina uppdrag. Under årsmötet diskuterades vägar och anslag till dessa samt vägunderhåll. Konstaterades att det finns mycket övrigt att önska. Kontakter har tagits med kommunen och Vägverket, men inga åtgärder syns till.

Bertil Eriksson redovisade den nya organisationen i Aspås församling. Vid förra kyrkovalet upphörde kyrkofullmäktige och nu finns kyrkorådet som högsta beslutande organ i församlingen. Bertil ansåg att det blivit mer lätthanterligt och funktionellt. Han konstaterade att frågan om en lokalförändring gällande kyrkans museum ännu inte fått sin lösning, men hoppades på något positivt i närtid. Bertil tackades för rapporten.

Mi Bringsaas som är vice ordförande i kommunens samhällsbyggdnadsnämnd var inbjuden som kvällens gäst, hon blev även årsmötesordförande, med den äran.

Mi redovisade hur kommunen jobbar med en ny översiktsplan. I den planen ska även inrymmas områden där vindkraft inte får byggas samt områden som tillåter vindkraft. Hon kunde berätta att det finns en stor mängd synpunkter som kommit in. Många grupperingar vill vara med och säga sitt. Förvaltningen ritar och ritar för att ta in så många hänsyn som kan behövas. Hon konstaterade att det återstår mycket innan planen ligger på fullmäktiges bord för beslut.

Frågor om ersättning kom upp. Mi berättade om förslag som finns om en ”frivillig ersättning”, en ersättning som är tänkt att stanna i bygden. Hon underströk att denna inte går att skriva in i ett planförslag. Mi tackades för sin medverkan i årsmötet och detta avslutades.

Mer läsning

Annons