Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aspås-Rödöns Rödakorskrets

Annons

Kretsstämman roterar under tre år mellan Krokom Aspås och Rödön. I år var turen kommen till Rödön och stämman hölls i Sockenstugan. Vid mötet deltog 19 kretsmedlemmar.

Detta kanske inte låter särskilt många men om man betänker att kretsen består av totalt 206 medlemmar var det faktiskt nära 10 procent deltagande. Det är nog inte många andra föreningars årsstämmor som drar så stor del av sina medlemmar.

Medan vi väntade på utlovad underhållning såldes ett stort antal lotter på de priser som deltagarna bidragit med. Sedan vidtog de vanligt årsmötesförhandlingarna med ordinarie ordförande Gunilla Selande som mötesordförande. Sekreterare var inbjudna Solvig Ljusterdal som är kommunens representant vid Röda Korsets Riksstämma och även medlem i regionrådet för Södra Norrland.

Den nya styrelsen fick efter förhandlingarna följande sammansättning: Ordförande Gunilla Selander, vice ordförande Eva Rost. Övriga ledamöter: Siw Magnusson, Ulla Bellman, Hilkka Lööv, Kristina Jonsson, Lena Andersson. Suppleanter Elsa Grenolm och Mary Krekula. Att representera kretsen vid Samverkansrådet: Gunilla Selander med Eva Rost som ersättare. Både revisorer, valberedning och ansvarig för Sygruppen omvaldes.

Kretsen har haft många aktiviteter under året och samlat in ett ansenligt belopp för olika ändamål både internationellt och nationellt. Kretsen är dessutom i samarbete med övriga kretsar inom Krokoms kommun ansvarig för Mötesplatsen Kupan som ligger centralt i Krokoms samhälle.

Kommunens kretsar har även i andra avseenden många bra samarbetsprojekt vilket stärker respektive krets. Bland annat har kommunens kretsar i samverkan deltagit i ett projekt i Ryssland, Pskov, under tio år. Detta fasas nu ut men förhoppningsvis kommer vi att få fortsätta med något nytt utlandsåtagande.

Det är ju så att Röda Korset arbetar både nationellt och internationellt. Det är det som gör arbetet inom Röda Korset så fantastiskt roligt, omväxlande och givande.

Mer läsning

Annons