Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ås föreningshus

Trots strilande novemberregn var föreningshusets cafélokal i Ås välfylld, när höstens sista ”kulturcafé” gick av stapeln den 18 november.

Annons

Efter den alltid lika välsmakande lunchen tog ordförande Örjan Lundqvist till orda, denna gång under rubriken ”På färd i den amerikanska Västern”. Speciella omständigheter låg en gång bakom makarna Lundqvists besök hos dottern i staden Fort Collins i Colorado, en stad med de snöklädda Rocky Mountains som fondkuliss.

Pappa Örjan blev intresserad av traktens historia och ett besök på Rotaryklubben gav honom tips på befintlig litteratur i ämnet. Det var delar av denna han nu delgav lyssnarna och kompletterade med diabilder. Som avslutning berättade han också om ett besök i olympiastaden Salt Lake City, mormonernas stad.

Örjan avtackades med applåd, innan han själv tackade husmor Barbro och hennes medhjälpare för den goda lunchen, vilken också applåderades.

Kulturlunchernas fortlevnad är för närvarande något osäker, detta på grund av föreningshusets ekonomi. Årsmötet i februari kommer att kunna besked om luncherna kan fortsätta, vilket alla deltagare ivrigt hoppas på.

Mer läsning

Annons