Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alsens Rödakorskrets

Annons

Årsstämma har hållits i Trångsvikens bygdegård med tjugotalet medlemmar närvarande. Styrelsen ser för kommande år ut så här: ordförande Barbro Erlandsson, sekreterare Eva Östling, kassör Lars Wärdell, övriga ledamöter Anita Nilsson, Eivor Lundell, Vivianne Lindh och Håkan Gilljam.

Fem kvinnor uppmärksammades speciellt, Margaretha Leffler, Anna-Lisa Lundh, Vendela Skoog, Solweig Larsson och Signhild Folkesson som alla tilldelades Röda korsets förtjänstmärke för sina många ideella aktiva år.

Kretsen som vid årets slut noterade 178 medlemmar har under 2008 varit mycket aktiv på många sätt. Det har stickats och sytts ihop till 81 babypaket. Vårinsamling har skett till Krigens offer, höstinsamling till utveckling av hjälparbetet i Sverige, julinsamling till den sociala verksamheten i Sverige.

Kretsen har under tio års tid stöttat ett projekt i Pskov, Ryssland, men som nu fasades ut. Pengar har skickats till cyklondrabbade Burma, föräldralösa barn i södra Afrika samt till katastrofreserven. Totalt har 37 404 kronor samlats in på olika sätt och drygt 28 000 kronor skickats iväg.

Mötesplats Kupan i Krokom har bemannats med folk från Alsenkretsen under 49 av årets dagar. Nationaldagsfirande, kyrkkaffe, internationell afton, vid möten av många olika slag så har Alsens Rödakorskrets på något sätt varit delaktig. Julblommor har tillsammans med Alsens församling delats ut till äldre och ensamma.

Stort tack till alla medlemmar och frivilliga som gör att kretsen kan fortsätta sitt arbete med att hjälpa, lindra och förhindra människors utsatthet såväl i Sverige som i övriga världen.

Efter årsstämman visade Lena Leipe bilder och berättade från sin tid som rödakorsare på Sri Lanka ett år efter Tsunamikatastrofen.

Minnesadresser finns hos Astrid Wärdell, Anna-Stina Mårtensson, Anna-Lisa Lundh samt på Åse trädgård.

Nu ser alla framåt och välkomnar närmast till Röda korsets kretskamp 2009 som genomförs den 18 mars, samling 18.30, Trångsvikens bygdegård.

Alsens Rödakorskrets

Mer läsning

Annons