Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Afasiföreningen i Jämtland

Annons

Afasiföreningen i Jämtland hde årsmöte den 27 mars på Clarion Hotel i Östersund. Samtidigt firades att föreningen funnits i 30 år.

Efter att ordförande Brita Gustavsson öppnat mötet och hälsat välkomna hade deltagarna glädjen att få avnjuta en glad, rolig, och tänkvärd sång- och musikunderhållning av de inbjudna gästerna Anders Hedén, Björn Hedén och Marketta Franssila.

Medlemmar som avlidit under året hedrades med en tyst minut. Därefter tände Bodil Halvarson ett ljus och läste dikten Den inre allén, av Eva Ström.

Att leda årsmötesförhandlingarna valdes Birger Karlsson. Efter förrättat val har styrelsen följande utseende: ordförande Brita Gustavsson, vice ordförande Bodil Halvarson, sekreterare Ellinor Flodström, vice sekreterare Eva Gustavsson och kassaförvaltare Anna-Britt Olofsson. Övriga styrelseledamöter: Ulla Gottås, Marléne Hellgren och Barbro Bengtsson.

Utifrån verksamhetsberättelsen har föreningens ambitioner under året varit att förbättra säkerhet, komfort och utbud av material i Prova-på-rummet och göra verksamheten mer känd. Under hösten påbörjades också en sånggrupp under ledning av Gudrun Mickelsson.

Föreningen har i likhet med tidigare år anordnat månadsmöten för medlemmarna: I februari på restaurang Papegojan då Brita Gustavsson berättade om att fira jul hos Birgittasystrarna i Rom. Vårutflykten gick till Grannäset och samtidig träff med Strokeföreningen i Östjämtland. Surströmmingsfest hölls i Spikbodarna och i november anordnades mötet i samarbete med Johanniterorden då Ambjörn Sandler talade om sin bok Fånga din dag. Julfesten gick av stapeln på Solliden där Friggaskolans elever underhöll med luciatåg, kören Hjärtansfröjd sjöng julsånger och såväl Johanniterorden som Hjärnkraft och Strokeföreningen var representerade.

I verksamhetsplanen har fastställts att verksamheten kommer att drivas i likhet med tidigare med det tillägget att verka för närmare samarbete med Strokeföreningen och Hjärnkraft.

Efter årsmötet fortsatte samvaron i matsalen med en god lunchbuffé. Till kaffet erinrade man sig lite till mans om hur det har varit under åren i föreningen. Sigbrit Johansson som i många år varit föreningens referent i lokalpressen botaniserade i sparade referat om olika utflykter under åren, vilket blev ett uppskattat och underhållande inslag innan mötet avslutades.

Mer läsning

Annons