Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slagsmål utbröt under cykellopp – en man döms för misshandel

Det hettade till under ett cykellopp i Östersund i fjol sommar. Nu döms en man för misshandel av en annan man.

Det var i juni i fjol som misshandeln ägde rum mellan Vallsundsbron och Marieby i Östersund. En yngre man skulle bryta sig ur klungan när han hörde en man i 60-årsåldern skrika ”ge fan i att vingla”. Den yngre mannen svarade ”håll käften”.

Den äldre mannen valde då att cykla i kapp den yngre mannen och ge honom en smäll på käken. Enligt den yngre mannen så blev han öm i flera veckor, men behövde inte sjukskriva sig.

Enligt mannen i 60-årsåldern hade han börjat köra om den yngre mannen och varit nära att köra omkull på grund av vinglet. Han skulle då ha uppmanat den yngre mannen att hålla sin linje och fick till svar att han skulle hålla käften. När han påpekat att han varit nära att köra omkull, ska den yngre än en gång svarat ”håll käften”.

Då ”rann det över” för den äldre mannen och han erkänner att han slog den yngre med knuten näve. Ångerfull ska han försökt be om ursäkt efter loppet, men den yngre ska inte ha godtagit det.

Eftersom mannen har erkänt och att de i stort har samma berättelse, anser tingsrätten att det är bevisat att den äldre mannen gjort sig skyldig till misshandel. Domstolen konstaterar också att slaget skett när de två cyklade i hög hastighet bland andra cyklister, vilket gör att tingsrätten inte anser att de kan ta lätt på misshandeln.

Men eftersom mannen i 60-årsåldern sedan tidigare är ostraffad och domstolen inte tror att han kommer fortsätta misshandla folk i allmänhet och under cykellopp i synnerhet, så blir det inget fängelse för honom. Straffet blir därför villkorlig dom och 30 dagsböter á 200 kronor.

Han ska också betala 1 000 kronor till den yngre mannen i skadestånd.

Läs också från Östersunds kommun: Anna Katarina från Östersund kan vinna stort fotopris – siktar på att bli modefotograf: ”En supertuff bransch”

...