Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slå ihop för barnens skull

I Alsenbygden finns i dag ca 40 barn i årskurs F-6. Det innebär i genomsnitt knappt sex barn per årskurs. Fördelat på två skolor, Hov och Västbygden, blir det knappt tre barn per årskurs. I praktiken innebär det att i några årskurser blir det en eller två elever. Och det är faktiskt detta som är huvudproblemet. Hur stimulerande är det att vara helt eller nästan ensam i sin årskurs? Hur främjar det inlärning och hur roligt är det för eleven?

Ett ytterligare problem gäller lärartätheten. Fler skolor och samma pengapåse innebär fler elever per lärare. Så enkelt är det. Redan i dag har vi i Hovs skola en dag i veckan en ensam lärare som hanterar hela F-6.

Hur ska den läraren ta hänsyn till individuella behov hos olika elever? Hur skall elever med olika behov få den stimulans och det stöd som de behöver för att utvecklas? Vems behov skall offras?

Och sist men inte minst. Vi föräldrar i Alsen och våra barn har sett fram mot att få en gemensam skola med vår grannby. Vi har sett det som en möjlighet för att få byarna att växa tillsammans, för barnen att få fler lekkamrater och för att få en stark och välmående skola som gemensam nämnare för bygden. För låt oss inte glömma att det finns en tydlig hotbild mot alla byskolors överlevnad på sikt.

Genom att skapa en större enhet nu står man starkare i ett framtida besparingsvarv.

Inför det extra insatta kommunfullmäktige på fredag, vädjar vi till er att tänka till ytterligare en gång innan ni slutligen gör ert val. 

Vi hoppas att ni vågar följa er egen övertygelse och att ni låter den baseras på de fakta som presenterats i stället för enskilda personers påverkan och prestige. Vi förstår att det är viktigt att vara lojal mot sitt parti, men inte till vilket pris som helst!

Föräldrar och boende i Alsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel