Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttekungen redo för comeback

Äntligen är Emir Smajic spelklar igen. Och skyttekungen behövs. ÖFK:s målfabrikation har gått i stå. Med nyutprovad mask som skydd för sitt skadade okben, kan han bli center redan från start mot Varberg.

Hela fjolåret gick annars åt pipan för forwarden som året innan stänkte in 17 mål i division ett. En knäoperation krävde lång rehabilitering.

När han sedan var tillbaka mot Ljungskile nu i april, grinade oturen än en gång honom rakt i ansiktet. Redan efter en minuts spel kollierade Smajic med en motståndare och okbenet skadades allvarligt.

Han om någon vet därför vad tålamod vill säga som fotbollsspelare. Hur det är att vänta på att en sargad kropp läker samman och att stå vid sidan om och se polarna träna och spela.

– Men nu känns det bra. Den genomskinliga masken som skyddar ansiktet är inte behaglig, men den fungerar. Jag är redo, konstaterar Emir efter en veckas hårdträning där han äntligen kunnat gå för fullt i alla moment.

Om han släpps in redan från start eller hoppar in under matchens gång avslöjar inte Graham Potter efter sista träningen fredag middag. Vi får en trupp, men ingen startelva.

Utifrån hur det har sett ut med anfallsspelet hittills i Superettan för öFK skulle det ändå förvåna om inte Emir Smajic blir toppforward. Han behövs, även om toppformen och den rätta timingen nog saknas utan riktig matchträning.

Veckan efter debaclet i Södertälje mot Syrianska, (0-3), verkar som helhet ändå ha gjort ÖFK–truppen gott. Flera långtidsskadade spelare är nu äntligen på plan och springer igen, men de flesta släpps inte fram för spel ännu av det medicinska teamet.

Robert Hammarstedt får vänta liksom Ammar Ahmed. Däremot kan Jamie Hopcut vara en man för åtminstone avbytarbänken efter en månads ryggproblem.

Alla höll dessutom andan när Dennis Widgren på fredagen åter vrickade sin högerfot, men av allt att döma kommer han till spel mot Varberg.

För Graham Potter har det varit en vecka där han som manager måst gjuta nytt mod i sitt unga lag efter första halvleks genomklappning förra fredagen.

– Mycket svårt hände under de första 20 minuterna, men det går inte gräva ner sig utan här gäller att blicka framåt.

Han tar inte själv heller upp den fortsatt ansträngande skadesituationen, som ingen rår på.

– Jag har det manskap som står till buds just nu och här gäller att vara cool och göra det bästa av situationen.

Potter var själv i Uppsala och såg Varberg vinna mot Sirius med 3-2.

– Ett starkt lag som är väl organiserade, precis som de flesta föreningar i den här serien. Vi får inget gratis utan måste slita för varje möjlighet framåt, filosoferar Potter.

Om ÖFK hade problem med truppen inför mötet med Syrianska förre fredagen, så är läget något lite bättre i dag. Ändå finns några frågetecken, som förhoppningsvis rätas ut till matchstart.