Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyll på Löfven

Svar på ledaren från måndagen den 27 oktober i LT, där ledarskribenten Svante Säwén skyller på allianspartierna och hävdar att det är deras fel att SD fortsätter att växa sig starka.

Orsaken är enligt Säwén, att de borgerliga håller fast vid sitt block och kritiserar statsministern för sakernas tillstånd. Sanningen är i stället, att Regeringen Löfven inte representerar hela Sverige, utan särintressen inom vänsterpartiet och miljöpartiet i första hand.

Så länge detta pågår, får nog Löfven stå ut med en rättvis kritik. Så är det att vara statsminister, när man inte tar ansvar för sitt eget ledarskap. Uppenbarligen var det makten som var det viktiga för sossarna, inte vad man skulle använda makten till. Att komma dragandes med den budget man nu presenterat, innebär också att man stängt dörren, låst den och kastat nyckeln i sjön för samarbete över blockgränserna.

En van förhandlare som vad sossarna anser att Löfven är, hade inte presenterat en sådan här budget och samtidigt vädjat om blocköverskridande samarbete. Således inte underligt att många nu ifrågasätter Löfven som duktig förhandlare. Är det nu så att ledarskribenten är rädd för att SD ska växa ytterligare på bekostnad av ett icke samarbete över blockgränserna, så bör i så fall den signalen skickas till Löfven personligen och inte till borgerliga företrädare!

Christer Siwertsson (M), oppositionsråd inom Jämtlands läns landsting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel