Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyddstillsyn för hot mot familj

Skyddstillsyn blir den rättsliga påföljd för den man som hotat en familj i Bräcke.

Domen mot mannen avkunnades på tisdagen.

Enligt familjens uppgifter om händelsen, den aktuella kvällen i augusti 2008, var det stökigt i lägenheten mittemot. På natten vaknade de av sparkar mot lägenhetsdörren och skrik. Det gick hål i dörren. Så småningom kom polisen dit.

Den dömde mannen menar att han bara har fragmentariska minnesbilder av händelsen, på grund av berusning.

En av familjemedlemmarna kunde peka ut mannen och tingsrätten menar att det är trovärdigt. Ännu ett vittne har pekat ut mannen som skyldig till skadegörelsen på dörren.

Tingsrätten finner det sammantaget att mannen gjort sig skyldig till skadgörelse av lägenhetsdörren, samt entrédörren till lägenhetshuset. Enligt tingsrätten är det också utrett att mannen uttalat hot mot familjen.

Mannen är tidigare dömd för olika brott, bland annat olaga hot, rån och skadegörelse. Tingsrätten menar att mannen har visst behov av stöd för att avhålla sig från brottslighet i fortsättningen. Därför väljer rätten att döma honom till skyddstillsyn.

Han ska också betala 10 300 kronor i skadestånd vardera till två av familjemedlemmarna.