Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle krossa skalle – sparkade i huvudet

Mannen sparkade musikern som fick minnesförlust. Innan dess skulle han krossa skallen på sin dotters mamma.

Annons

En man i 35-årsåldern döms för att på en urartad efterfest efter ett bröllop ha sparkat en av bröllopets musiker i huvudet. Incidenten inträffade på Frösön i mitten av juni när mannen följde med bandet hem till en lägenhet de skulle låna. De ville inte ha honom där och tumult uppstod. Det hela slutade med att 35-åringen sparkade musikern i huvudet så pass att detta dunkades mot asfalten och minnesförlust uppstod.

35-åringen hävdar i tingsrätten att han inte minns hur det hela gått till eftersom han varit så pass berusad. Han döms för misshandel och utöver det för olaga hot. Mannen har barn tillsammans med en kvinna som han sedan tidigare är dömd för misshandel på.

Paret hamnade tidigare i år i en diskussion om ifall den gemensamma dottern skulle äta fisk eller inte. Mannen blev så upprörd att han bland annat sa att han skulle krossa skallen på kvinnan. Mannen hävdar att han bara "sa en massa skit han inte menade" och att han "öste bara på i stundens hetta".

De två befann sig vid tillfället på ett utredningsboende när detta inträffade och personal vittnar om att hotelsen uttalats. Mannen får fortsatt skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst som straff. Detta motsvarar sex månaders fängelse.