Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skuldsatt politiker lämnar sina uppdrag

Den moderata politikern i Åre blev skuldsatt.
Nu lämnar personen på egen begäran sina förtroendeuppdrag.

Under förra veckan informerade politikern partiet i Åre att denne hade det jobbigt privat. På grund av det hade också politikern skuldsatt sig. Utifrån den situationen gjorde politikern bedömningen att denne inte var lämplig att jobba kvar som politiker och lämnade därmed sina politiska uppdrag. Politikern ska inte ha varit aktiv i partiet under lång tid.

– Politikern ringde själv och meddelade att denne lämnade sina uppdrag. Vi viste inget om det här innan, säger Leif Nord (M), gruppledare Moderaterna i Åre.

Hur ser partiet på politiker som är skuldsatta?

– Det är något man får ta ställning till från fall till fall. Handlar det om brottslighet så är det allvarligt och något som vi inte kan acceptera. Men sen kan det ju handla om slarv eller att man råkat i personlig knipa. Man måste göra en bedömning från fall till fall, säger han.